Ayurveda in Leiden

Wat is Ayurveda? Ayurveda is meer dan een systeem om ziektes te genezen; letterlijk vertaald betekent Ayurveda ‘kennis van het leven’ (Ayur  = leven, Veda = wetenschap of kennis). Met een unieke nadruk op complete gezondheid werkt de kunst en wetenschap van Ayurveda om onze interne en externe werelden te harmoniseren. Het biedt een schat aan wijsheid om mensen te helpen gezond en fit te houden.

Graag heten we Vd (Vaidya, Ayurvedisch arts) Bhoelai Shasvin van Asamanya Ayurvedic Healing welkom bij Yogaroom! Vanaf begin augustus zal Vd Bhoelai Shasvin zijn praktijk bij ons openen, en zal hij consults aanbieden:

  • Inleiding tot de basisprincipes van Ayurveda en het nut ervan in het dagelijks leven.
  • Intakegesprek over je gezondheid of klachten, medicatie en / of gebruik van supplementen.
  • Ayurvedische pols diagnose.
  • Indien nodig worden andere onderzoeken uitgevoerd om de Ayurvedische diagnose te bepalen.
  • Je constitutie (persoonlijke type) zal in detail worden besproken op basis van de polsdiagnose.
  • Er wordt advies gegeven over gepersonaliseerde voeding, medicatie en persoonlijke levensstijl in combinatie met yoga en meditatie.

Om onze samenwerking te vieren en om je kennis te laten maken met Ayurveda krijgen ALLE HUIDIGE en ALLE NIEUWE Yogaroom leden die zich inschrijven een GRATIS Ayurvedisch consult (15 min)  waarin je constitutie (vata, pitta, kapha) wordt bepaald door middel van een vragenlijst en polsdiagnose. Inzicht in je unieke constitutie en de specifieke behoeften die hieruit voortvloeien, stellen je in staat om goede keuzes te maken over voeding, lichaamsbeweging, supplementen en alle andere aspecten van je levensstijl.

Vd (Vaidya) Bhoelai Shasvin, is geboren te Paramaribo, Suriname. En gewoond op Domburg in het Distrikt Wanica. Zijn droom was altijd om een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg.  Hij heeft Ayurveda wetenshappen in India gestuurd en is afgestudeerd aan Sri Dharmastala Manjunateshwara College of Ayurveda and Hospital in Hassan, geaffilieerd aan Rajiv Gandhi University of Health Sciences, Bangalore, Karnataka India. Momenteel studeert hij aan het Leiden Universiteit voor zijn Masters of Science in Vitaliteit en Veroudering. Hij is ingeschreven in het artsenregister van India en ook lid  van de beroepsvereniging ANVAG in Nederland. Shasvin heeft als co- assistent gewerkt in de multi specialiteiten hospitaal van S.D.M College of Ayurveda and Hospital, Hassan. In deze functie werkte hij als arts in de OPD (Outdoor patient department) in het ziekenhuis, als arts in IPD (Indoor patient department) in het ziekenhuis. Verder werkte hij als arts onder specialisten van diverse disciplines. Ook assisteerde hij mee met speciale Ayurveda behandelingen volgens de geschriften van Ayurveda. Verder assisteerde hij ook met operaties zowel electief als spoedgevallen in de O.K.