Op dit moment geven we yoga alleen in vorm van intensieve trainingen. Zie meer op www.yogiclife.eu 

Voor dagelijkse lessen kunt u terecht bij onze collega's van De Yogastudio in Leiden

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------  

* In een yin yoga les worden de houdingen langer vastgehouden dan in elke andere les. Omdat het allemaal houdingen zijn waarin het lichaam kan ontspannen, word je niet alleen leniger, maar kun je ook makkelijker loslaten. Ook veel liefhebbers van yang(actieve) lessen, gaan graag naar een yin les om de balans te behouden.

* Slow Flow (hatha) yoga. Langzame yoga met milde, vloeiende yang bewegingen. Focus ligt op ontspannen wijze van bewegen.

** In een Yin & Yang yogales werken we met beide kwaliteiten doordat actieve, dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld worden met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest

 

*** Hatha yoga is een fysieke vorm van yoga, waarbij men het lichaam gebruikt. Dit kan op een intensieve manier gebeuren, maar ook op een meer ontspannen wijze. Eigenlijk zijn alle andere vormen van yoga, die YogaRoom aanbiedt, afgeleiden van hatha yoga. In alle lessen worden lichaam en geest door middel van (soms intensieve) houdingen getraind. Door bewust met het lichaam en de ademhaling bezig te zijn, wordt het lichaam gezonder en neemt het bewustzijn toe. De fysieke houdingen zorgen voor een toename van kracht flexibiliteit, en een gezonder lichaam. De ademhaling speelt een essentiële rol bij hatha yoga, omdat de ademhaling invloed heeft op het hele lichaam. Een juiste ademhaling heeft een positief effect op het hele lichaam.

*** Yogic Life,  Deze les bevat ALLE aspecten van YOGA en jij leert om:  Relaties te verbeteren,  Lichaam te ontwikkelen, Stress te verminderen, Balans te behouden, Focus te leggen op belangrijke zaken,  In stilte te leren zijn, Tevreden te zijn.  In deze Yoga les ligt nadruk op het observeren, accepteren en ontwikkelen. Iedere les kan anders eruit zien. Hierin kunt u zowel fysiek als emotioneel in uw patronen uitgedaagd worden. Deze les geeft opties en gedachtes die u meeneemt naar huis. Ervaar de yoga zoals zij is en word meegenomen door de docent op reis naar je ware zijn en ervaar wat nog wel of niet in je leven past.

 
***Kundalini Yoga is een op wetenschap gebaseerde yogastijl die zorgt voor optimale gezondheid en een stralend gevoel. De eenvoudige maar energieke en dynamische yoga-oefeningen zijn voor iedereen: jong, oud, groot, klein, wel of geen yoga-ervaring etc. Naast deze oefeningen is er veel aandacht voor ademtechnieken en het gebruik van mantra’s. Daardoor kun je de positieve effecten van Kundalini Yoga vrijwel direct ervaren.  Kundalini Yoga helpt om de energieën van je brein, zenuwstelsel en hormoonstelsel in balans te brengen zodat je constant op een hoger niveau kunt functioneren zonder je lichaam en geest uit te putten. Wanneer je lichaam en geest ontspannen, kan de inspiratie vrij stromen en ervaar je rust in je denken. Er is ruimte voor zachtheid, openen en loslaten. Maar ook voor kracht, doorzettingsvermogen en discipline.
 
****Ashtanga Vinyasa yoga 'led class'  De Ashtanga Vinyasa yoga les bestaat uit een serie van actieve, fysieke bewegingen, reinigende oefeningen, adembeheersing, focus, meditatie en ontspanning. Docenten begeleiden je in en uit de houding, leren je je grenzen te ontdekken en ondersteunen je op mentaal en emotioneel niveau. Ze adviseren je hoe je verdieping kan brengen in je beoefening en veilig te bewegen op de yogamat. De sfeer tijdens de yogalessen is dynamisch, geconcentreerd, energiek en aan het einde rustgevend.  Tijdens de yogalessen streven we naar lichamelijke, mentale, emotionele en energetische gezondheid door een hoge kwaliteit van lesgeven met volledige aandacht.Mocht je eraan twijfelen of je 'klaar' bent voor deze gevorderde les overleg dit dan met de docent.

 

Tot ziens in onze Yoga Studio in Leiderdorp!