GRATIS – GLOBAL MALA 108 ZONNEGROETEN

21 juni 17.30-19.30. GRATIS EVENEMENT

Op 21 juni is het internationale yogadag. Om deze dag te eren, maar ook de langste dag van het jaar en de start van de zomer te vieren, zullen we een Global Mala doen, oftewel 108 zonnegroeten. En omdat het dit jaar op een vrijdag valt, en we daardoor wat meer tijd hebben, eindigen we met een ontspannende Yoga Nidra.

Wat is Global Mala?

Global mala is een wereldwijd evenement waarbij yogi’s over de hele wereld 108 zonnegroeten doen om energie, bewustwording en betrokkenheid te genereren. Het evenement is bedacht door de Amerikaanse Shiva Rea, één van ’s werelds bekendste yogadocenten. Een mala is een heilige kralenketting die gebruikt wordt om te mediteren en bestaat uit 108 kralen. De serie van 108 zonnegroeten is een oud ritueel om het wisselen van de seizoenen te eren.

We doen de 108 zonnegroeten in 4 sets van 27. Set 1 draag je op met een intentie voor jezelf, de 2de set doe je met een intentie voor een geliefde of bevriend persoon in jouw omgeving, de 3de set draag je op aan de wereld (bijv. ten behoeve van het milieu, vrede in het Midden-Oosten, of zuiver drinkwater voor iedereen), de 4de set draag je op met een intentie voor verbondenheid met iedereen op en buiten de aarde.

Voor wie?

108 zonnegroeten lijken misschien erg pittig (en dat is het ook natuurlijk wel), maar het is ook een hele bijzondere en energieke ervaring. Iedereen die enigszins bekend is met de zonnegroeten kan hieraan meedoen. We bouwen het rustig op en je kunt zelf bepalen of je een volledige zonnegroet doet, of met wat aanpassingen. Ook kun je er altijd voor kiezen om één of meer zonnegroeten over te slaan en even bij te komen in childspose of een andere rustgevende houding. 

DEZE EVENEMENT IS GRATIS VOOR LEDEN EN NIET LEDEN VAN YOGAROOM! Wel graag aanmelden via het boekingsysteem!